hits

Supre kjøttboller med kun to ingredienser

Spaghetti med kjøttboller er veldig mange barn og voksnes favoritt. En enkel hverdagsmiddag du lager på 15-20 minutter. Her er det tre ting som gjelder;

1. Velg fullkorn spaghetti for å få meir fiber inn i måltidet. Forskjellen på vanlig pasta og fullkornspasta er like stor som å velge fint versus grovt brød, og etter min meining smaker den like godt, og enkel å få "al dente".

2. Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig å få proteinrike kjøttboller. Karbonadedeig inneholder kun 5 % fett, mens kjøttdeig inneholder ofte 3 ganger så mye. Familiedeig enda meir.

Mine lager eg bare med to ingredienser; 1 pk karbonadedeig uten salt og vann og 2 ss dijonsennep. Blander det sammen i en bolle. Lager små boller av deigen og steiker de i varm stekepanne på begge sider. Faller alltid i smak hos både liten og stor!

3. Server alltid med grønnsaker. Denne gang ble det brokkoli her i huset, men en kan jo bruke både kokte grønnsaker eller salat til.

Tomatsausen kan du kjøpe på glass eller lage selv. Selvfølgelig smaker heimelaga endå bedre, men i en travel hverdag er det lov å jukse litt...

Et forslag til oppskrift på enkel og digg tomatsaus;

Dette trenger du;

1 pk cherrytomater

1 liten gul løk

1 finraspet gulrot

2 hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

Noen blader fersk basilikum

Olivenolje

Salt og pepper

Evt balsamico eddik

 

Slik gjør du;

Finhakk løken, del cherrytomatene i to, rasp gulroten og finhakk hvitløken.

Stek løken i litt olivenolje til den begynner å bli litt gyllen. Tilsett hvitløken, tomatene og gulroten. Hell så over de hermetiske tomatene. Og klipp noen blader fersk basilikum som du tar oppi gryta.

La dette stå og surre på medium varme i 10 minutter. Smak til med litt salt og pepper og evt. litt balsamico eddik.

Eg steker alltid kjøttbollene lett først, legger de bort og legger de oppi tomatsausen for å få bli gjennomvarmet.

 

2 kommentarer

Så godt det så ut! :)

elisebr: De smaker veldig bra, så det er flott at de (med mine foto egenskaper) også ser gode ut??

Skriv en ny kommentar