hits

Kaster du bort tida i butikken?

23.03.2017 - 12:13 3 kommentarer 

Vær med meg på en liten gjennomgang av (unødvendig) tidsbruk på matbutikken? La oss ta uka som har vært: 

 1. Hvor mange ganger var du innom matbutikken? 
 2. Hvor lang tid brukte du hver gang?
 3. Hvor mye tid brukte du på å stå mellom reolene å gruble på "Hva skal vi ha til middag i dag?"
 4. Hvor mye penger brukte du på innkjøpene?

Mine egne antall besøk på butikken de siste ukene har vært for hyppige. Sjølv om eg har hatt en nokså bra plan på hva vi skal lage til middag har eg brukt for mye tid inne i butikken? Bortkastet tid! Derfor vil eg at vi sammen skal gjøre en endring for de neste ukene for å se om vi kan endre dette til det positive. Hvordan? Ved å bytte til maks to besøk på butikken per uke. Dette krever planlegging! 

Mitt tips er å bruke tid på søndags kvelden til å planlegge uka. Du må sette opp en plan for middager mandag til søndag (hvordan du best gjør dette med tanke på helsa, vil eg komme tilbake til i et annet innlegg). Den kan se slik ut;

 • Mandag: Laksewrap
 • Tirsdag: Tomatsuppe med egg
 • Onsdag: Fiskeburgere i grove pitabrød
 • Torsdag: Pasta og kjøttboller
 • Fredag: Taco med kylling
 • Lørdag: Torsk- og grønnsaks form
 • Søndag: Salat med ovnsstekte rotgrønnsaker og fetaost

Så er det bare å lage en handliste med alle ingrediensene du trenger for disse middagene. I tillegg må du kjøpe inn mat til frokost, matpakker, frukt, og diverse du trenger. Men husk å se i kjøleskapet hva du allerede har liggende. Prøv å velge de første middagene i uka i forhold til dette. Å kaste mat gjør vi altfor mye av og må slutte med. Bruk gjerne middagsrester til lunsj osv. 

For min del passer det best å handle på mandag før henting i barnehagen og på fredag for helgen. Ofte fordi planene for helgen endrer seg ila uka. Då er det dumt å ha planlagt og kjøpt inn for middager som ikke blir noe av. Men dette er jo helt opp til hver enkelt. 

Ikkje sparer du bare tid, men også penger. Det er jo vanlig å kjøpe litt ekstra hver gang noe lyser mot deg i butikken. Eller det er et godt tilbud du ikke kan løpe fra deg. I tillegg får du mest sannsynlig en bedre variasjon i middagsmåltidene dine ettersom de er godt planlagt og ikke tatt helt på sparket. 

Hva sier du? Skal vi prøve? Tagg bilde av storhandlingen din på instagram med #ByttUt og så trekker eg en vinner som får tilsendt en av mine kokebok Winning Food!

Tida vi sparer skal vi bruke ute i vårsola og så kan vi unne oss en nydelig blomsterbukett som belønning!!!!

3 kommentarer

Hurlum

23.03.2017 kl.18:32

Jeg hadde ikke vært i butikken og handlet matvarer på 10 dager, men så var jeg der 2 dager på rad nå. Dvs 2 ulike forretninger da..jeg er lavprisjeger også pga lav inntekt. Fort gjort begge gangene siden jeg alltid har medbrakt handleliste og følger den. Men jeg må innrømme at det er nok av mat i skap og fryser, så derfor kan jeg holde meg unna så lang tid om gangen. :) Det er melk, brød og kattemat som gjerne må handles inn hyppigst her.

Ingvill Måkestad Bovim

23.03.2017 kl.20:56

Hurlum: Så flink du er???? Melk, brød og grønnsaker/frukt er også her matvarer som må handles litt ofte. Men så lenge eg baker brød/rundstykker 1x/uke skal det gå fint å følge planen??

Ingvill Måkestad Bovim

23.03.2017 kl.20:57

Ingvill Måkestad Bovim: skulle være !!!!! Ikkje ???? ??

Skriv en ny kommentar