hits

Reker best om vinteren!

Reker hører varme sommerkvelder til for mange av oss.

Er du klar over at vinteren faktisk er super sesong for skalldyr? Reker og skjell er på sitt aller beste nå. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og gir de gode levevilkår.

Om vinteren legger blåskjell og reker opp et energilager til vårens gyting, og vokser derfor godt og får en fantastisk smak. Det er om vinteren hunn-rekene bærer rogna som du kanskje vet. I tillegg til reker og blåskjell gjelder dette mange saltvanns- og ferskvannsfisk, samt kamskjell og sjøkreps.

Reker har et høyt innhold av protein, og er også en god kilde til jod, vitamin D, vitamin B12 og selen.

Tilbehøret har også mye å si for om det er en sunn middag eller ikkje.

Påstand: Reker + loff + majones = perfekt rekemåltid

Feil! Ikkje ernæringsmessig. Her har du mye å hente. Du kan enkelt gjøre et vanlig rekesmørbrød til et sunnere og mer mettende måltid ved å gjøre disse endringene:

Server grønnsaker til. Avocado, salat, sitron, vårløk/salatløk, dill og sukkererter passer perfekt til reker. Det samme gjør fennikel. Lag smørbrød på grovt brød eller bare sammen med alle grønnsakene. Dette vil tilføre masse fiber og antioksidanter til rekemåltidet, og du ender nok opp med å få i deg mindre majones og loff.

Planlegg et nydelig rekemåltid neste uke no når rekene er på sitt beste, og husk å piffe det opp med grønnsaker. Kanskje får du ein deilig sommerfølelse med på kjøper?!

4 kommentarer

For noe vås, de beste rekene, tigerreker, fanges ikke i en norsk vinter..

Knut Olsen: OK, men mange reker er veldig gode om vinteren, og det er jo dumt at vi bare spiser det på sommerhalvåret. Eller?

Dette så kjempe godt ut!

Nora Piscopo: lover at det er digg!??

Skriv en ny kommentar