hits

Gjør fredags tacoen sunnere - bytt ut tre ingredienser

Foto: Margrete Myhrer :)

Vil du gjøre fredags tacoen sunnere ved å gjøre noen enkle bytter? Her er mine tips til hvordan du enkelt får det til uten å gå på akkord med deilig smak:

  1. Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig og få mer proteiner og mindre mettet fett. Kjøttdeig inneholder rundt 15 % fett mot karbonadedeigens 5 %. Dette vil også gjøre at du får en lettere rett med mindre kcal. Mer nøyaktig 73 kcal mindre per 100 gram med kjøtt og 3 gram mer protein.
  2. Bytt ut rømme med kesam og få mindre mettet fett og mer proteiner. Rømme inneholder 35 % fett mot 8 % på kesam. 4 ss kesam vil dermed utgjøre en forskjell på 157 kcal mindre og du får i deg 3,2 gram mer proteiner. 
  3. Bytt ut lyse lefser eller taco skjell med grove fahitas lefser og få i deg mer fiber. Dette er som å bytte fra loff til grovbrød. 

Fyll på med alt du liker av grønnsaker. Tomater, salat, agurk, løk, mais, bønner, paprika og friske urter er jo supert i taco, spesielt digger eg koriander. Lag en deilig guacamole av most avocado og eg lover at du får et super deilig og sunt måltid.

Selv bruker eg ikkje ost i tacoen, men eg bruker heller min del av ost på pizzaen som også står på programmet i helgen. Det gjelder å prioritere riktig i den store sammenhengen ;) og eg liker enda bedre å toppe opp med litt ekstra guacamole.

Mulighetene for variasjon i taco er selvfølgelig mange. Fiske taco med salsa er super godt. Velger du en hvit mager fisk som torsk tar den opp veldig mye smak av krydder du tilsetter og er supert til taco. Du kan også bytte ut karbonadedeigen med bønner for ein nydelig vegetar variant. 

Har du noen tips til hvordan vi kan lage tacoen enda sunnere? #ByttUt
 

10 kommentarer

Fiske taco høyres spennende ut! Håper du får ei fin helg:)

nr73: takk, det samme:) Skal få opp ei oppskrift på gode fiske taco!

Hvorfor skal man gjøre fredagstacoen sunnnere?

Man trenger ikke være fanatiker hver eneste dag i uken.

Knut Olsen: Det er sant. Min filosofi er å spise sunt på hverdagen og kose seg ekstra til fest. Lørdagen er hos oss skikkelig kose dag. Men å bytte ut de ingrediensene som er nevnt over gjør ikkje tacoen min dårligere på smak derfor velger eg å spise den slik:) God fredag!

Men.... Får man ikke nok kostfiber gjennom grønnsakene?

Anonym: Grønnsakene er ein super kilde til kostfiber, men generelt får mange av oss i Norge i oss for lite kostfiber ift anbefaling. Derfor vil eg alltid prøve å etterstrebe matvarer som gir ekstra kostfiber!

Dette evige jaget etter kostfiber vil føre til en epidemi av forstoppelse...

Anonym: ingen problem med når du drikker nok vatn og mosjonerer:)

Familien her hjemme digger laksetaco! Et annet tips er å steke opp kjøttet/bønnene sammen med litt paprika og løk, det er superdigg og gjør at man tar litt mindre kjøtt:) (evt mer grønnsaker)

❤️ God helg!

Aurora: Tusen takk for supert tips! Ha ein fortsatt flott søndag!

Skriv en ny kommentar