Super sunn pai til lunsj

04.04.2017 - 17:53 2 kommentarer

Hvem av dere har sittet og sett misunnelig bort på kollegaen i lunsjen? Ho eller han (ofte ho;) som drar frem fargerike digge lunsjer, uke etter uke... Mens du sitter der med de samme brødskivene?

 

Travelt om morgenen, ja, det har vi vel alle. Og derfor blir det så utrolig viktig å planlegge for å kunne bytte ut kjedelige matpakker med supre mettende lunsjer. Den neste uka vil eg hjelpe deg til å lage nettopp det!

 

Vi begynner med denne sunne paien som kan brukes til lunsj fleire dager. Du kan velge å lage den i en stor paiform som eg har gjort i dag eller i porsjonsformer som gjør seg enda bedre i lunsjboksen. Den er også perfekt til å fryses i porsjonspakker, så kan du ta den opp om morgenen og la den tine frem til lunsj. Smaker jo fortreffelig med litt blandet grønn salat til.

 

Her kommer oppskriften på denne sunne paien med grov bunn;

 

Dette trenger du:

Paideig

2 dl havremel

1 dl fint sammalt hvete (gjerne fibra)

2 dl kesam original

 

Fyll

6 vårløk

1 stor rød paprika

8 cherrytomater

1 ts olivenolje

50 g fetaost

 

Eggestand

1 dl kesam

5 store egg

1,5 dl melk

litt salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader
  2. Bland sammen melet og kesamen med hånda. Det skal bli ein fast deig som du skal trykke ut i paiformen. Om den er litt hard kan du tilsette ei ss kaldt vann.
  3. Trykk ut deigen i ei paiform og stikk små hull med ein gaffel
  4. Stek midt i ovnen i 10 minutter til den er fin og lett gyllen og ta den ut av ovnen.
  5. I mens bunnen steker skjærer du opp grønnsakene i små biter og tomatene deler du i to.
  6. Stek det med litt olivenolje på middels varme i en stekepanne i omtrent 5 minutter.
  7. Pisk sammen egg, melk og kesam i en bolle.
  8. Legg grønnsakene i paiformen og hell over eggestanden før du tilslutt drysser over fetaost.
  9. Stek så paien i omtrent 30 minutter til eggestanden har satt seg.

Server den gjerne sammen med blandet grønn salat og noen cherrytomater.

 

Her får du en mettende lunsj full av proteiner, fiber og antioksidanter. Kanskje noen kollegaer blir litt misunnelige;)

2 kommentarer

Pernille

04.04.2017 kl.18:17

Denne paien så veldig god ut :)

Ingvill Måkestad Bovim

04.04.2017 kl.19:14

Pernille: den smakte også veldig godt:)

Skriv en ny kommentar

hits