hits

Bytt ut risen

05.04.2017 - 12:44 4 kommentarerFoto: Espen Olsen

Når eg var student lagde eg ein stor porsjon med stekt ris med grønnsaker og egg i hvert fall en gang i uka. Stekt ris er supert å ta med i lunsj boksen og kan spises kald eller varmes opp, og det er veldig rimelig mat. I den seinere tid har eg byttet ut vanlig ris med byggryn eller blomkålcouscous. Konsistensen og egenskapen til raspet blomkål er super og kan brukes til mye. Bygg og blomkål vil også gi deg meir fiber, vitaminer og mineraler enn om du spiser hvit ris som også er full av raske karbohydrater. Vi ønsker jo å spise mat som gir energi som varer. Eg liker også at det er norske grønnsaker og korn som ikkje har reist halve jorda rundt før det ligger på matbordet vårt.

Her kommet ei av mine favoritt oppskrifter for lunsjer og den kan selvfølgelig varieres ved å bruke de grønnsakene/fruktene du liker best. Blomkålcouscous er ein frisk og deilig rett som eg oftest lager til lunsj, men som også er supert tilbehør til kjøtt eller fisk til middag.

 

Du trenger:

1 blomkål

1 granateple

2 (økologiske) epler

½ (økologisk) sitron

2 dl edamame bønner (soyabønner)

litt valnøtter

1 ss olivenolje

salt pepper

 

Slik gjør du:

            1. Rasp blomkålet etter å ha rensket det for blader. 

2. Press ½ granateple for juice og hell det over i en liten bolle sammen med 1 ss olivenolje og saften av 1/2 sitron og salt og pepper.

            3. Ta ut frukten fra resten av granateple.

            4. Rens edamame bønnene. Edamame bønner finner du i flere velassorterte matbutikker. Men du kan også bruke grønne erter!

5. Skjær eplene i båter og stek de raskt (1 minutt på hver side) i litt olje eller smør. De får en herlig smak. Hell så over blomkål, og la det stå og surre omtrent 5 minutter til blomkålen er al dente.

6. Legg dette over på et fat og legg bønnene og granateple over, samt hakka valnøtter.

            7. Til slutt heller du over dressingen og serverer.

Om du lager retten kvelden i forveien er det lurt å ha dressingen i en egen liten boks, sånn at du tilsetter den rett før servering!

Bon appétit! 

 

 

4 kommentarer

Elisa

05.04.2017 kl.12:59

Blomkålcouscous var nytt for meg! Minner det mye om vanlig couscous i konsistens?

Ingvill Måkestad Bovim

05.04.2017 kl.13:40

Elisa: det gjør det. Blomkålen tar veldig fint til seg andre smaker også. Bare å prøve seg frem med grønnsaker og krydder:)

05.04.2017 kl.13:29

Så godt det så ut! :)

Ingvill Måkestad Bovim

05.04.2017 kl.13:41

Anonym: Smaker veldig godt??

Skriv en ny kommentar