Påskeomelett med asparges

07.04.2017 - 10:18 Ingen kommentarer

Foto: Margrethe Myhrer (fra boka Winning Food)


No nærmer det seg påskeferie for de fleste av oss. Noe av det er elsker med ferier er å ha ekstra god tid til å lage og spise deilig mat. Hvem liker ikkje det? Her er en super omelett med deilige grønne grønnsaker. Men det som er mest genialt med omelett er jo at en kan variere de i det uendelige. Se hva som er i kjøleskapet av grønnsaker og prøv deg frem. Om du drysser litt parmesan eller fetaost over blir det sjeldent feil!

Oppskriften under er til 3 personer. 

Du trenger:

6 egg

2 ss vann

12 asparges

100 g spinat

1 liten løk

Flytende margarin/smør til steking

Litt salt

 

Slik gjør du:

  1. Skjær opp løk, brekk av tuppen på aspargesen og del de på langs. Vask spinaten.
  2. Stek løk, asparges og spinat lett til spinaten faller litt sammen i den flytende margarinen.
  3. Pisk egg sammen med vann, hell det over i stekepanna og stek på middels varme. I begynnelsen kan du flytte røra innover mot midten med stekespaden for å få det til å steke fortere.
  4. Det kan være litt vanskelig å få omeletten til å stivne når den er tilsatt mye grønnsaker. Et enkelt triks er å steke den litt på plata først, og så sette den i en oppvarmet stekeovn på 180 grader. Da slipper du problemer med svidd bunn.
  5. Servér på deilig grovt brød fra din lokale baker, eller lag saftige rundstykker som eg kommer med oppskrift på en av de neste dagene!

Ha ein super fredag dere! Og ikkje gløm å ta en treningstur i det nydelige været (ihverfall skinner sola her i Oslo!)
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits