Havresup - blåbær og havregryn i frisk smoothie

12.04.2017 - 10:29 Ingen kommentarer

Foto: Margrethe Myhrer

I går når eg låg i senga for å sove kom eg plutselig på en annen oppskrift det er genialt å bruke rester av havregrynsgrøt til, nemlig smoothie. Denne smaker super frisk og metter godt. Et perfekt alternativ som frokost på farten! 

 

Du trenger (nok til 3 store glass):

  • 5 dl kald havregrynsgrøt (om du ikkje har rester kan du koke nye grøt og la den kjøle seg ned)
  • 4 dl frosne blåbær
  • 1 banan
  • 1 eple
  • 1 ts kanel
  • 1 ts flytende honning (om ønskelig)
  • 3 dl kaldt vatn (evt meir om du ønsker en mer flytende konsistens)

Slik gjør du:

  1. Finn frem havregrøt eller kok ny havregrøt etter anvisning på pakken. 
  2. Kjør frukt, bær og vatn i blenderen eller bruk stavmikser
  3. Kjør havregrøten sammen med frukten, og tilsett eventuelt meir kaldt vatn for å oppnå riktig konsistens.
  4. Tilsett honning og kanel etter smak.

Denne smoothien er laget uten melkeprodukter ettersom eg hadde kokt havregrøten på mandelmelk, og er perfekt om du har laktoseintoleranse.

Så er det bare å ta den med på farta eller kose seg med den i sofakroken etter ein tur ute i den deilige vårlufta!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits