Perfekt påskebrød

13.04.2017 - 21:16 Ingen kommentarer

Eg har virkelig ein svakhet for bakverk. "Alle" har fått servert min doble focaccia og eg får ofte spørsmål om å lage enten den eller rundstykker eller boller. Som regel prøver eg å gjøre baksten sunnere ved å bruke grovt mel og ingredienser som gjør at den metter godt.

Når vi skal ut på tur kan eg lage rundstykker som har innbakt egg, og det er bare å ta med kaviartuben. Kanskje du såg det på TV serien "Naturopplevelser for livet" som eg var programleder for? (Skal legge serien ut her seinere!) Når eg såg denne oppskriften til Fru Timian fikk eg vatn i munnen og sjekka ingredienser i skuffer og kjøleskap. Dermed lagde eg ein variant av min focaccia og Fru Timian's nydelige Tortano.

Det er jo heilt genialt at du kan servere brød og pålegg i ett! Server gjerne med litt salat til. Lover at det både ser og smaker fantastisk!

Oppskriften får du her:

Dette trenger du:

  • 500 g sammalt hvete
  • 200 g byggmel (finmalt)
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • ½ pk tørrgjær
  • 2 dl kesam (original)
  • 3 ss olivenolje
  • 5 dl vann, 25 grader
  • 6 egg
  • 100 g salami (eg brukte siciliansk salami)
  • 100 g mozarella (eg brukte en fettredusert)
  • 150 g parmesan
  • Fersk pepper
  • Olivenolje
  • 5 ss fersk timian
  • 1 rosmaringrein

Slik gjør du:

  1. Ha vann, olivenolje og kesam i en bakebolle og tilsett sammalt hvete, rugmel, salt og tørrgjær. Elt deigen sammen i ei kjøkkenmaskin med eltekrok. La den stå på medium til lav hastighet i 10 minutter, tilsett hvetemel sånn at den akkurat slipper bakebollen. Dryss litt olivenolje over så holder den seg fuktig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  2. Kok eggene i 5 minutter, og la de stå under rennende kaldt vann i 1 minutt. Så skreller du de forsiktig.
  3. Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut. Ta av deig tilsvarende ein tennisball og legg den til side.
  4. Klem resten av deigen flat og fordel salami, timian og revet ost over. Rull deigen sammen og kna den sammen til fyllet er godt fordelt. Her er det bare å jobbe godt med hendene!

5. Rull deigen ut til ei lang pølse på rundt 65 centimeter. Legg den over på et bakepapirkledd stekebrett samtidig som du former den til ein sirkel. Lag 6 hull, jevnt fordelt rundt sirkelen. Legg eggene forsiktig ned i hullene.

6. Del deigkulen som er igjen i 12 like store deler og rull hver ut til ein pølse på 10 cm. Legg to i kryss over eggene. Stikk inn ein liten rosmarinkvast under disse.

7. Dekk ringen med kjøkkenhåndkle og sett den til heving på et lunt sted til den blir ca. dobbel så stor. Det bør ta mellom 45 og 60 minutter.

8. Sett stekeovnen på 200 grader og stek brødet 25-30 minutter nederst i ovnen til den er gyllen.

La den kjøle seg ned litt før du serverer til familie og venner! Perfekt for å dele :)

Legger til et bilde av to av typene mjøl eg brukte i dag. Ingen reklame, men bare informasjon om noe eg liker veldig godt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits