hits

Appelsiner til middag!

18.04.2017 - 12:01 Ingen kommentarer

Har du deilige saftige appelsiner igjen fra påsken? Dette er virkelig salaten du bør lage for å bruke de opp! Anbefaler på det sterkeste å prøve denne vitaminbomben som tilbehør til både hvit fisk og kylling/kalkun/and.

 

Du trenger (til 4 gode porsjoner):

  • 4 appelsiner
  • 2 store rosa grapefrukt
  • 150 g miks av babysalat
  • 100 g cashewnøtter, bakt
  • 4 vårløk skåret i tynne strimler
  • Litt sesamfrø

 

Dressing

  • 2 ss soyasaus (gjerne saltredusert)
  • 2 cm ingefærrot, skrelt og presset
  • 2 ts sesamfrøolje (rapsolje kan også brukes)
  • 2 ts flytende honning
  • Saften fra du skjærer opp sitrusfruktene

 

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt opp appelsiner og grapefrukt og ha dem i en bolle. Hell juicen som søles på skjærebrettet og som er til overs i bollen, over i en kasserolle.
  2. Tilsett alle ingrediensene til dressingen.
  3. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til væskemengden er redusert med en tredjedel. Du har da en litt tykkere dressing.
  4. Fjern panna og la sausen kjøle seg ned.
  5. Skjær vårløken i tynne strimler.
  6. Legg salaten på et serveringsfat og legg sitrusfruktene oppå. Dryss over nøtter, vårløk og litt sesamfrø.
  7. Hell over dressingen like før du severer.

Nydelig mettende salat, rett og slett! PS! Smaker nydelig med hvit geitost til også...

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar