hits

Bytt ut kjedelig havregrøt!

26.04.2017 - 14:45 6 kommentarerHva er bedre mat enn havregrøt? Perfekt som mettende frokost til ein aktiv hverdag eller som måltid før du skal trene eller løpe konkurranse. Sammen med masse bær og frukt gir det kroppen din ein skikkelig bra mengde med fiber, antioksidanter og riktig type karbohydrat. Dersom du ønsker et høgre proteininnhold smaker det supert med cottage cheese som topping.

Denne varianten av bakt havregrøt er super om matlysten er litt dårlig før du skal konkurrere. Bare lukten kommer til å gi deg bedre appetitt, det kan eg love.   Her får du energi som fyller opp glykogenlagrene i musklene dine så du har riktig energi gjennom heile løpet. Dette er en variant av den tradisjonelle havregrøten som smaker ekstra godt. Fleire som eg kjenner eller har hatt kontakt med bruker nettopp denne som en god start på dagen. Oppskriften stod også i Runners World i år. Her er et sitat fra en løper:

"Stekt havregrøt som gjengitt i bladet er allerede blitt et fast innslag på frokostbordet her før alle fotball cuper for barna og før alle mine egne løp. Har perset på både 10 km og halvmaraton etter det uten at jeg kan peke spesifikt på grøten som eneste faktor, men den har nok bidratt i en eller annen form :)" 

- Sånne tilbakemeldinger er jo fantasitske å få. Med andre ord er det supert om dere vil dele bilder av mat som dere lager og hva dere liker evt ikkje liker med de! Bruk #ByttUt og mitt Instagram/Twitter profilnavn @runingvill. 

Oppskrift:

BAKT HAVREGRØT

Du trenger (2 porsjoner):

 • 1 kopp store havregryn
 • 1 kopp blåbær
 • 2 små bananer
 • 1 kopp vann
 • 1 kopp mandelmelk eller vanlig melk
 • 1 dl valnøtter
 • 1 ss lønnesirup
 • kanel (1-2 ts)

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 180 grader
 2. Kok opp vann, havregryn og melk i en panne og tilsett litt salt og lønnesirup. Dette er nå en litt flytende grøt.
 3. Legg grøten i en ildfast form og du tilsetter oppskårne bananer, blåbær, kanel og valnøtter. Du kan gjerne pynte med noe av det oppå.
 4. Stek grøten i 15-20 minutter. Til den er gyllen og lukter nydelig ?kake?. Du kan også bytte ut bananene med eplebiter. Begge smaker fortreffelig!

PS! Kruset som eg bruker heime er ca 2,5 dl. 

Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du spise det om kvelden før løpet samt som måltid omtrent 3 timer før du skal stille til start.

Foto: Espen Olsen (Matkanalen)

6 kommentarer

elisebr

26.04.2017 kl.15:10

Så godt det så ut! :)

Ingvill Måkestad Bovim

26.04.2017 kl.15:15

elisebr: Den er virkelig god. Har også lagd den med jordbær og eple, og det lukter jo nybaka kake hver gang. Det kan vi like ;)

Gledesdreper

26.04.2017 kl.16:30

Sorry. Vanlig havregrøt er helt ok, det. Lønnesirup kan jeg ikke utstå, bananer er jeg allergisk mot, nøtter må jeg være forsiktig med ( allergier).

OBS! Og 1-2 ss kanel? Da bør det være ekte Ceylonkanel og ikke den andre vi helst får kjøpt på dagligvarebutikkene, for den er skadelig for leveren i store mengder. I Norge brukes mest kassiakanel, altså den med mest kumarin i...

Kanel kan være skadelig i doser over 3 gram, står det hos Wikipedia med henvisning til Mattilsynet.

1 ss = 15 gram, 1 bs ( barneskje eller liten ss om du vil..også kalt dessertskje) = 10 gram, 1 ts = 5 gr.

Ingvill Måkestad Bovim

26.04.2017 kl.17:53

Gledesdreper: Takk for at du gjorde meg oppmerksom på ein feil som hadde sneket seg inn i oppskriften. Det skal være 1-2 ts kanel til 4 personer og det er nok ift toksiske doser. Og om du ikkje liker noen av ingrediensene tenker eg at du bør holde deg til vanlig havregrøt. Godt det også:)

:)

26.04.2017 kl.18:38

Denne havregrøten ser jo bare helt fantastisk ut! Skal definitivt prøves! :-)

Ingvill Måkestad Bovim

26.04.2017 kl.19:04

:): kult! Håper den faller i smak:)

Skriv en ny kommentar