hits

Sunn variant av Alfredo eller Carbonara pastasaus

26.04.2017 - 18:00 4 kommentarer

Oppskrift på lettvinte og sunnere middagsretter kommer det mye av her på bloggen fremover! Det går ofte i tomatbasert pastasaus her i huset, men eg elsker egentlig ein hvit kremaktig pastasaus og i hvert fall når den er sunn. Ved å bruke blomkål i steden for fløte, blir den jo mindre energirik og du får i deg meir grønnsaker. Vinn, vinn altså og passer fint til hverdags. Oppskriften på ovnstekt rosenkål med chiliflak er noe eg bruker MYE om dagen, ikkje bare til denne oppskriften. Anbefaler virkelig å bruke meir av denne nydelige grønnsaken (og eg lover at den smaker tusen ganger bedre ovnsstekt enn kokt!).

For ei stund siden dro eg på besøk til Fru Timian som er ein av de flinkeste matbloggerne etter min meining. Alltid skikkelig gode oppskrifter både til hverdags og fest. Og hva er vel meir stas enn å lage mat sammen med andre som er super interessert i god mat? Vi koste oss med matlaging og skravling ein heil dag! 

Klikk deg inn her for å besøke bloggen til Fru Timian! PS! Det er hennes mann, Øystein Westlie, som har tatt de nydelige bildene av maten og av oss som koste oss når kokkelerte :)

Her har dere altså mitt bidrag til denne dagen:

Du trenger (4 porsjoner): 

 • 1 blomkål i biter 
 • 4 dl kyllingkraft 
 • 75 g parmesanost revet
 • 4 kyllingfileter
 • litt olje til steking
 • 1 pk cherrytomater 
 • 200 g spinat 
 • 4 porsjoner fullkorns spaghetti 

 

 • 1 pk ferske rosenkål
 • chiliflak (om du ikkje får tak i det, kan du bruke noen dråper chiliolje også)
 • 1 ss olivenolje
 • Litt salt 

 

Slik gjør du: 

 1. Sett stekeovnen på 180 grader.
 2. Del rosenkålene i to og legg de i ei ildfast form. Dryss litt (de er sterke, så ikkje for mye på) chili flak, salt og olivenolje og stek i 15-20 minutter. 
 3. Kok opp vann i ein kjele og tilsett blomkålen. Kok dette i 10 minutter.
 4. Samtidig koker du pasta etter anretning på pakken.
 5. Skjær kyllingfileten i biter og stek de i litt olje på medium til høy varme. Du kan krydre med litt salt og pepper etter smak. 
 6. Lag til 4 dl buljong av fond/flytende buljong eller buljongterning. Bruk gjerne vatnet blomkålen er kokt i til dette.
 7. Når blomkålen er kokt legger du den sammen med buljongen og revet parmesan i en blender eller foodprosessor og lar den gå til du har en jevn, tjukk saus. Hold igjen litt av buljongen så du kan justere tjukkelsen mot slutten. Kanskje bruker du ikkje alt...
 8. Så er det bare å anrette. Du kan velge om du vil blande alt i en gryte eller du kan la alle ta opp selv. Kanskje best for de mindre barna. I hvert fall her i huset ;)


 

4 kommentarer

Znippen.no

26.04.2017 kl.18:50

Håper du har en fin dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og like den på facebook :)

Ingvill Måkestad Bovim

26.04.2017 kl.19:07

Znippen.no: Veldig fin dag! Håper din er super også:) skal sjekke bloggen din.

elisebr

26.04.2017 kl.19:37

Så godt det så ut! :)

Ingvill Måkestad Bovim

26.04.2017 kl.20:48

elisebr: Takk:) Anbefaler å lage oppskriften!

Skriv en ny kommentar