Sunn, saftig hamburger!

10.05.2017 - 10:34 3 kommentarer



En digg hverdagsmiddag av ein klassiker; Hamburger. Smaker jo aller best rett fra grillen, men stekepanna gjør også susen. Ved å bytte fra kjøttdeig til karbonadedeig får du i deg mindre enn halvparten med mettet fett, mer proteiner og sparer kalorier.  

Hverdagsmiddager må være raske å lage. Dette er virkelig fast food etter mine begreper, men sunn fast food. Lag gjerne litt ekstra salat til eller om du har god tid er det jo supert med søtpotetfries som tilbehør. Men grunnoppskriften er som følger:

Du trenger: (4 burgere)

  • 1 pk karbonadedeig uten salt og vann
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 stor avocado
  • 1 hjertesalat
  • 1 pk cherrytomater
  • 4 grove pitabrød

Slik gjør du:

  1. Bland 2 ss dijonsennep sammen med 1 pakke karbonadedeig.
  2. Del i 4 like store boller og trykk de ut i stekepanna, og stek på middels til høy varme. 
  3. Skjær tomater og avocado i skiver. Eventuelt lager du guacamole, der du enkelt knuser og rører sammen avocadoen med en gaffel.
  4. Toast grove pitabrød.
  5. Fyll pitabrød med salat, avocado, hamburgeren og tomater + sylta rødløk*
  6. *Du trenger:
  • 4 rødløk
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 3 cm skrelt ingefærrot
  • skallet av en sitron (revet)
  • litt salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Kok opp vann, eddik, sukker, strimler av sitronskall og ingefær. Tilsett litt salt og pepper.
  2. Kutt rødløk i skiver, legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned før du tar det over i lufttette glass.
  3. Det er bare å la løken i laken stå i kjøleskapet og hent den frem når du vil bruke den, som med sylteagurk!
  4. Bon appétit!

(Bilde er tatt av Espen Olsen fra Winning Food serien som gikk på Matkanalen i fjor, hvor eg var programleder)

3 kommentarer

Blomster-Ole

10.05.2017 kl.13:14

Nei, dette er da overhodet ikke klimavennlig! Da må den som kjent lages 100% vegansk, og husk at det som er best for klima alltid er det samme som det som er best for folkehelsa. Enklere kan det ikke bli. Selv Greenpeace er enige i det.

Ingvill Måkestad Bovim

10.05.2017 kl.13:52

Blomster-Ole: Å spise rødt kjøtt ein gang i uka, er stor forskjell fra å spise det daglig. Om du ser på oppskriftene mine, er det veldig få som inneholder rødt kjøtt:)

Anonym

10.05.2017 kl.13:38

Å, Ingvill! Dette ser skikkelig deilig og saftig ut! Gleder meg til å lage akkurat denne! :-)

Skriv en ny kommentar

hits