hits

Vi spiser for lite fisk! (Parmatorsk med fennikel)          Vi spiser for mye kjøtt, og for lite fisk! Det er opp til deg å bytte ut noen av middagene til deilige fiskemiddager. Her får du ein av mine favorittoppskrifter. Torsk er en fantastisk kilde til proteiner og den sterke antioksidanten selen. Du kan variere fisken veldig mye ettersom den tar godt opp smaker fra krydder eller andre matvarer. Her fra parmaskinke. Oppskrifta er veldig rask å lage og du sitter igjen med lite oppvask (!).

Du trenger: (per person)

  • 150-200 g fersk torsk per person
  • 2 skiver parmaskinke per person
  • 1 liten fennikel
  • 1/2 liten purre
  • 6 cherrytomater

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen på 200 grader.

2. Del torsken i porsjonsstørrelser, surr to parmaskinger (eventuelt spekeskinke) rundt hver av de og legg stykkene i en ildfast form.

3. Skjær så purre i biter og fennikel i båter og legg det sammen med torsken.

4. Stek så i omtrent 15-20 minutter. Torsken må være gjennomstekt og spekeskinka fått en gyllen farge. Du trenger ikkje meir krydder enn dette, lover at torsken tar opp deilig smak fra skinka. Og sammen med grønnsakene smaker det fortreffelig! 

7 kommentarer

Ikke jeg. Jeg spiser veldig lite kjøtt og nok fisk. Men ikke laks. Du skal få poeng for oppskrift med torsk :) Det virker nemlig som "halve nettet" pusher oppdrettslaks.

Kroken: Oppdrettslaks står ikkje så høyt her! Men vill-laks er jo supert:) Ellers er det veldig godt m nyfisket fjellaure!

Ingen får meg til å like permatosk

Så godt det så ut! :) Elsker fisk :)

elisebr: Torsk og skrei er jo veldig godt:)

En håpløs oppgave å få det norske folk til å spise mere fisk. Folk spiser mindre og mindre fisk for hvert år. 20 mrd. årlig overføring til landbruket. Hvor mye til fisk? "Fisk er fisk, kjøtt er mat" het det i en reklame. "Ta deg en treningstur nå" sier min kone til meg når det noe jeg ikke får til. Har du det også slik blir du snart maratonløper.

Henrik Trøen: Vi har ei oppgave foran oss! Føler at samfunnet har blitt meir åpent, både for vegetarretter og fiskeretter som ordentlig god mat:)

Skriv en ny kommentar