hits

Bytt ut osten!

Hva vil du velge som pålegg på disse rundstykkene? 

Vi er noen ordentlige vanedyr vi mennesker. Som oftest spiser vi det samme pålegget på brødskiva, vi spiser det samme til frokost hver dag og vi har 6-7 middagsretter vi bytter på? Er det slik for deg også?

Eg trur vi må være nysjerrige og prøve ut nye matvarer og oppskrifter for å spise mest mulig variert. Kun då kan vi være sikre på å få i oss alt vi trenger av næringsstoffer.

"Oste eksempelet": Om du spiser ost på alle brødskivene dine hver dag, hver uke, hvert år, blir det masse ost. Og det vil utelate andre supre pålegg med fleire næringsstoffer (som ikkje finnes i osten) som kan være bra for deg. Sjølv er eg, og har alltid vært, veldig glad i ost. Brunost, kvitost, smøreost, cottage cheese osv. Nam! Etter å ha registrert mitt kosthold over ei uke (for en del år siden) fant eg ut at det eg følte var variasjon i pålegget; var egentlig mest variasjon i ulike typer oster. Dermed hadde eg et stort potensiale i å bruke meir av andre typer pålegg! 

Min regel blei fra den dagen: 

- Spiser eg ei brødskive/rundsykke med ein type ost, må eg spise et annet pålegg på neste!

Et lys gikk opp for meg! Det gjorde virkelig underverker i forhold til at mitt kosthold blei meir variert i den travle studietida med mye matpakker på dager med trening både før og etter skolen.

Nye påleggsfavoritter blei raskt:

  • Avocado
  • Egg
  • Bær
  • Makrell i tomat
  • Kalkunskinke
  • Røkt laks
  • Leverpostei
  • Mandelsmør
  • Tunfiskrøre

Er det slik at du kan utfordre deg sjølv til å bruke litt andre typer pålegg enn det du vanligvis spiser? Pass alltid på å spise grønnsaker i tillegg til brødmåltidene for å oppnå 5 porsjoner med frukt og grønt i løpet av dagen:)

Fortell meg om ditt favorittpålegg!

Bildet er fra min bakeglade søndag. Noen som ønsker oppskrift på nydelige rundstykker du superenkelt lager?

10 kommentarer

Avocado med litt salt og kvernet pepper på nybakt brød eller rundstykker er min favoritt :) Rundstykkene ser så gode ut! Jeg vil ha oppskrift!

Mari: deilig med avocado, og så bra å få inn umetta fettsyrer i beøsmåltidet!

Jeg bruker veldig mye det samme pålegget til brødskiva/knekkebrødet. Jeg er flink til å smake på ny mat, men i påleggsverden er jeg ikke like flink.

Pernille: Mange har det slik, derfor kan der være lurt å utfordre seg sjølv litt innimellom!

Så gode rundstykkene så ut! :) Jeg varierer en del i pålegget for jeg tåler ikke melk og laktose :( Ønsker deg en fin dag :)

elisebr: Takk! Håper du har ein super sommerdag!

Vi vil gjerne ha oppskrift på de rundstykkene der, de så nemlig supergode ut! :)

Trude: Håper du prøver å lage de! Oppskriften ligger i neste innlegg:)

Peanøttsmør (99% peanøtter)

Sardiner, agurk, og pepper

Peppermakrell

Roastbiff

Fiskekaker

Og... Kokt tunge!!! Føler meg virkelig sær som elsker det så mye.. Ikke er det spesielt sunt heller mtp fettinnhold

Marte: Sardiner skal prøves ut! Lenge siden sist! Kokt tunge er eg oppvokst med som julepålegg. Blir lagd i desember det her i huset:)

Skriv en ny kommentar