hits

Hemmeligheten til deilige rundstykkerTakk for gode tilbakemeldinger for innlegget i går. Alltid like kjekt å få gode tips til pålegg, og kanskje bli påminna noen gode alternativer som har gått i glømmeboka.

Siden fleire av dokke ønsket at eg skulle legge ut oppskrift på de deilig (for det var de) rundstykkene, vil eg no dele ein hemmelighet med dere. Som hos alle andre går det litt raskt i svingene om dagen. Dermed er eg alltid nysjerrig på sunne raske løsninger når det kommer til matlaging. Når eg var på butikken på lørdag såg eg noen nye melblandinger for brød, og tok med meg den groveste varianten. Den var fra Kolonihagen som har et utvalg økologiske (jippi!) produkter. Eg har tidligere ein gang spist brødet deres som eg har kjøpt på butikken. No er dette IKKJE et sponset innlegg, men rett og slett et tips om et, etter min meining, bra produkt.

Grunnen til at rundstykkene blei så gode trur eg ligger i hvordan eg lager de. Til 1 kg mel (inkl korn) tilsettes 8 dl vann og 1 toppet ts tørrgjær. Bland raskt sammen til ein klissete deig og la den stå i en bakebolle med lokk på kjøkkenbenken natta over. Min stod i ganske nøyaktig 12 timer. Viktig med ei god natts søvn for gravide veit dere;) 

Om morgenen satt eg steikeovnen på 225 grader på over- og undervarme.

Bakte ut rundstykkene (16 stk) med godt med mel (du må passe på at du har ein pakke med grovt finmalt hvete i tillegg), og lot de stå til ovnen var varm. Så var det bare å steike de i 15-20 minutter og nyyyyyyyte ferske varme rundstykker til frokost.

Gutta her i huset krever at eg skal lage akkurat samme rundstykker neste helg, og det er alltid et kvalitetstegn.

Lettvinte løsninger kan være supre! Legger ved et bilde av pakken eg brukte, og husk at det er fullt mulig å lage digge rundstykker med samme fremgangsmåte med det melet/kornet/frøene du selv ønsker å bruke. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar