hits

Gulrotsuppe med ingefærKor blei det av de veldig varme dagene som vekte skikkelig sommerfølelse og økte lysten på deilig fargerike salatert i alle former? Spesielt med jordbær og vannmelon? Gjømte seg litt igjen merker eg, og mitt behov blei plutselig varme supper. Denne fyldige spicy gulrotsuppa er bare nydelig. Ei skikkelig vitaminbombe som du kan spise med skje. Masse karoten, vitamin C, fiber og antioksidanter. Ikkje nok med det, den metter også godt! Du kan fint lage supper uten bruk av buljong, dette er et godt eksempel på det! 

Dette trenger du (4 store porsjoner):

 • 750 g gulrøtter
 • 1 stor potet
 • 5 cm ingefær
 • ½ sitron
 • ½ kinesisk hvitløk
 • 1 stor løk
 • 1 bunt fersk oregano
 • 1 ss olivenolje
 • 8-10 dl vann (ettersom hvor tjukk du ønsker den)
 • 1 dl kokosmelk
 • 1 ts salt
 • pepper

Slik gjør du:

 1. Skrell gulrøtter, poteter, ingefær, hvitløk, løk og kutt de opp i små biter.
 2. La de surre på middels varme i en kasserolle med olivenolja i 5 minutter.
 3. Tilsett vannet og oregano. La det småkoke i 15 minutter.
 4. Hell så dette over i en blender og mos det til en jevn masse. Ta gjerne ut de største oreganostilkene før du blender.
 5. Rør inn litt kokosmelk. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med ferske grove rundstykker (oppskrift finner du her), eller bare som den er! 

Foto: Margrethe Myhrer (Winning Food)

Så no har vi spist varm suppe her i dag og sommeren kan bare komme med all sin prakt. Eg vil ha sånne nydelige dager som i helga! 

4 kommentarer

Det hørtes veldig godt ut :)

Pernille: Smaker godt og gjør godt;)

Hei!

Jeg er 29 uker på vei om et par dager, og det virker som vi har kommet nesten like langt. Jeg er veldig glad i å løpe, og løper vanligvis ganske mye (selvfølgelig mye mindre enn deg da;). Jeg lurer på hvor mye og hvor fort du løper nå? Og på hvilken puls? Og får du kynnere eller stramming i magen når du løper? Jeg har klart å løpe ca 6-7km 4 ganger i uka fram til nå, rolig, men kjenner at det begynner å bli gradvis mer ubehag. Prøver å veksle mellom rask gange og løp. Har også prøvd ellipsetrener - litt kjedelig, og kjenner litt til kynnerne dersom jeg har for tung motstand. Vil jo gjerne få opp pulsen litt:) Tips?

Hilsen Anette

Anette: Hei Anette, vi er ganske likt i graviditeten då. Og har tydeligvis noen av de samme utfordringene... Kynnere er er velkjent begrep her. I begge svangerskapene har eg hatt masse kynnere fra uke 18. Kjedelig, men eg har trøstet meg med at det er jo noe som forsvinner i det babyen kommer ut. Altså ingen vondter en tar med seg ut i barsel, og treningen etter fødsel. Mitt tips for å få opp pulsen uten særlig plager av kynnere er å trene i trapp. Enten ei lang trapp eller en trappemaskin som de har på noen treningssentre. Funker mye bedre enn løping ift kynnere og du får opp puls, melkesyra kjennes godt i lårene på en super skånsom måte. Digg for oss som er vant med å ta oss ut på trening!
Håper dette var et tips som kan funke for deg også:)
Masse lykke til med resten av graviditeten! Og kom gjerne med forslag til tema eg kan ta opp på bloggen ang svangerskap/trening osv:)

Skriv en ny kommentar