hits

Perfekt sommerlig havregrøt

Havregrøten smaker best når den blir kokt lenge på melk! Det er min erfaring. Eg bruker alltid rikelig med melk når eg koker havregrøt. La den stå og småputre på lav varme mens du ordner andre ting på kjøkkenet og du får en kremet havregrøt med masse næring som metter lenge. Noe som er fint når du har en lang dag foran deg.

Et alternativ er å bløtlegge havregrynene natta over som gir kortere koketid om du har det veldig travelt om morgenen. Då tar du bare ønsket mengde havregryn i kjelen og dekker de med vann eller melk. Setter lokk på kjelen og lar det stå i kjøleskapet til du står opp morgenen etter. Då er det bare å tilsette litt og litt melk og koke den i omtrent 5 til 10 minutter.

Bytt ut sukker med meir sunn topping. Det er mye som passer til havregrøt. Eg slår et slag for:

Eple

Blåbær

Bringebær

Jordbær

Linfrø

Solsikkekjerner

Mandler

Dette vil tilføre antioksidanter, vitaminer, fiber, umetta fettsyrer og ikkje minst deilig smak og konsistens til havregrøten.

Hva er din favoritt-topping?

3 kommentarer

Kan du skrive et innlegg om hvordan man enkelt kan spise sunt på ferie?

Hilsen fast leser

Adele: Hei:) flott innspill! Lover at det blir et innlegg på det:)

Litt cottage cheese og syletøy utan sukker. Gjerne eplesyltetøy saman med kanel og litt sukrin! Elles er det også veldig godt med litt nøttesmør på toppen, aller helst heimelaga mandelsmør. Ein tredje favoritt er kokskrem/kokosmelk.

Liker også kombinasjonen av havregryn og chiafrø som får stå over natta

Skriv en ny kommentar