hits

#Byttut

Smoothie for restitusjonEtter ei hard treningsøkt er ikkje alltid matlysten på topp. Da kan det være lettere å drikke ein smoothie enn å spise et måltid. Det er viktig å tilføre kroppen karbohydrater og litt proteiner. Musklene må få næring for å kunne bygge seg opp igjen etter at du har tyna den skikkelig. For toppidrettsutøvere er det jo selvfølgelig viktig for de skal trene hardt igjen innenfor kanskje en dag eller noen timer, men for mosjonister kan det også være lurt. Ofte venter nye arbeidoppgaver som krever at du har bra med energi. Det kan være at du skal rett på jobb etter trening eller at du skal lage mat og være en mor/far for dine barn. Få ting er gøy å gjøre om du føler deg tom. Så tren hardt og fyll på med energi for å få best utbytte av treningen.

Mange har hørt at det er lurt å drikke sjokolademelk etter trening, og i forhold til anbefalingene om makronæringsstoffer etter harde treningsøkter, er det et fint alternativ. For mange av oss er det derimot kanskje enda lurere å få inn mer mikronæringsstoffer i dette lille måltidet ettersom vi ikkje bruker like mye energi som en som trener to ganger om dagen. Da er det supert å bytte ut sjokolademelk med smoothier fulle av bær, frukt og grønnsaker for å få dekket anbefalingen om (minst:) 5 porsjoner frukt og grønt om dagen. 

Her er oppskriften på ein nydelig frisk pæresmoothie:

Dette trenger du: (2-3 porsjoner)

 • 3 modne pærer
 • 250 g frosne bringebær
 • 2 dl skummet kulturmelk
 • 1 dl cottage cheese
 • (tilsett litt vann om du ønsker for perfekt konsistens etter din preferanse)

Slik gjør du:

 1. Vask og skjær pærene i båter.
 2. Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til du får en jevn og fin masse.
 3. Fyll i glassene og nyt!

Foto: Margrethe Myhrer

Bytt ut osten!

Hva vil du velge som pålegg på disse rundstykkene? 

Vi er noen ordentlige vanedyr vi mennesker. Som oftest spiser vi det samme pålegget på brødskiva, vi spiser det samme til frokost hver dag og vi har 6-7 middagsretter vi bytter på? Er det slik for deg også?

Eg trur vi må være nysjerrige og prøve ut nye matvarer og oppskrifter for å spise mest mulig variert. Kun då kan vi være sikre på å få i oss alt vi trenger av næringsstoffer.

"Oste eksempelet": Om du spiser ost på alle brødskivene dine hver dag, hver uke, hvert år, blir det masse ost. Og det vil utelate andre supre pålegg med fleire næringsstoffer (som ikkje finnes i osten) som kan være bra for deg. Sjølv er eg, og har alltid vært, veldig glad i ost. Brunost, kvitost, smøreost, cottage cheese osv. Nam! Etter å ha registrert mitt kosthold over ei uke (for en del år siden) fant eg ut at det eg følte var variasjon i pålegget; var egentlig mest variasjon i ulike typer oster. Dermed hadde eg et stort potensiale i å bruke meir av andre typer pålegg! 

Min regel blei fra den dagen: 

- Spiser eg ei brødskive/rundsykke med ein type ost, må eg spise et annet pålegg på neste!

Et lys gikk opp for meg! Det gjorde virkelig underverker i forhold til at mitt kosthold blei meir variert i den travle studietida med mye matpakker på dager med trening både før og etter skolen.

Nye påleggsfavoritter blei raskt:

 • Avocado
 • Egg
 • Bær
 • Makrell i tomat
 • Kalkunskinke
 • Røkt laks
 • Leverpostei
 • Mandelsmør
 • Tunfiskrøre

Er det slik at du kan utfordre deg sjølv til å bruke litt andre typer pålegg enn det du vanligvis spiser? Pass alltid på å spise grønnsaker i tillegg til brødmåltidene for å oppnå 5 porsjoner med frukt og grønt i løpet av dagen:)

Fortell meg om ditt favorittpålegg!

Bildet er fra min bakeglade søndag. Noen som ønsker oppskrift på nydelige rundstykker du superenkelt lager?

Hva bytter man ut bunad med som gravid?

Alltid noen som stjeler mammas oppmerksomhet... Dette bilde er fra vår kjære niese sin konfirmasjon i fjor.

Tenk i morgen er det 17. mai! Eg elsker å gå i min Hardangerbunad! Følelsen av å ta på seg denne drakten. Alle minnene og tradisjonene i hver enkel del. Følelsen av hvor du hører til. Eg blir litt rørt bare ved tanken. Mye av bunader går i arv og har blitt bært av generasjoner før vi i morgen tar på oss nettopp dette.

Eller noen av oss då! Skal ikkje skryte av at eg kommer meg inn i den flotte bunaden min i morgen. Magen er rett og slett for stor! Hadde jo ikkje forventa noe annet, men det store spørsmålet for ein bunadsentusiast som meg blir: Hva skal eg då ha på meg?

Ingenting er godt nok sammenlignet med min kjære bunad!

Har likevel noen alternativ og tenker det bør være et antrekk i norske farger. Noen tips til ei litt nedstemt Hardangerjente? Frister jo å ta på den varme bunads cape'n med dette været som er meldt ;p

4 år siden sist graviditet

Olympiade er betegnelsen på fireårs perioden mellom to OL. Som toppidrettsutøver går derfor tidslinja i fireårs sykluser. Ingen tvil om at OL hvert fjerde år er det store målet til utøvere i veldig mange idretter.

Hva er då det smarteste å gjøre etter en OL sesong?

Vi gjorde det etter London, med stor suksess. Sjølv om eg denne gangen ikkje dro til Rio, ettersom eg klarte kravet et par dager for seint😝, men det er likevel no det er best tid til neste OL.

I årene mellom OL har vi i friidrett store mesterskap med like høy kvalitet som OL, både VM og EM. Eg hadde virkelig sett frem til VM i London i august i år, men no venter noe endå bedre ukene etter.

Ja, du har gjetta riktig. Ein liten baby koser seg i magen min. Ferdinand ser frem til å endelig bli storebror. Pappaen er veldig stolt. Eg nyter å kjenne mye liv i magen og smiler på hver løpetur.

Over halvvegs i graviditeten puster eg meir, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering. Sist graviditet gjorde bare godt for kropp (spesielt mine belastede heler og akilleser) og sjel. Å få Ferdinand har vært det største i våre liv og har berika meg og gjort meg til ein bedre løper.

Det aller viktigste for meg er familien og det har det alltid vært. Å bli ein familie på fire er virkelig stort for oss. Løping er ein livsstil og har for meg vært ein jobb (heldige meg). Det vil det fortsatt være i tillegg til at eg disse månedene har bedre tid til å jobbe med nye spennende prosjekter. Denne bloggen er et av de.

Temaet her inne vil dermed også være #byttut ved graviditet. Det er jo mange endringer som skjer med kroppen og mye vi gravide må gjøre annerledes enn vanlig. Tenker det kan bli ein egen ukentlig temadag. Bare å glede seg!

Appelsiner til middag!

Har du deilige saftige appelsiner igjen fra påsken? Dette er virkelig salaten du bør lage for å bruke de opp! Anbefaler på det sterkeste å prøve denne vitaminbomben som tilbehør til både hvit fisk og kylling/kalkun/and.

 

Du trenger (til 4 gode porsjoner):

 • 4 appelsiner
 • 2 store rosa grapefrukt
 • 150 g miks av babysalat
 • 100 g cashewnøtter, bakt
 • 4 vårløk skåret i tynne strimler
 • Litt sesamfrø

 

Dressing

 • 2 ss soyasaus (gjerne saltredusert)
 • 2 cm ingefærrot, skrelt og presset
 • 2 ts sesamfrøolje (rapsolje kan også brukes)
 • 2 ts flytende honning
 • Saften fra du skjærer opp sitrusfruktene

 

Slik gjør du:

 1. Skrell og kutt opp appelsiner og grapefrukt og ha dem i en bolle. Hell juicen som søles på skjærebrettet og som er til overs i bollen, over i en kasserolle.
 2. Tilsett alle ingrediensene til dressingen.
 3. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til væskemengden er redusert med en tredjedel. Du har da en litt tykkere dressing.
 4. Fjern panna og la sausen kjøle seg ned.
 5. Skjær vårløken i tynne strimler.
 6. Legg salaten på et serveringsfat og legg sitrusfruktene oppå. Dryss over nøtter, vårløk og litt sesamfrø.
 7. Hell over dressingen like før du severer.

Nydelig mettende salat, rett og slett! PS! Smaker nydelig med hvit geitost til også...

 

Du kaster ikkje rester av havregrøt?!

Synes du det er like vanskelig som meg å beregne hvor mye havregrøt du skal lage for at alt skal bli spist opp? Ofte når eg lager havregrøt til fleire sitter eg igjen med rester. Liker jo ikkje å lage for lite grøt heller...

Men for all del ikkje kast disse grøtrestene! Du kan bruke de til deilige sunne grøtlapper, i deig til brød og rundstykker eller til smoothie.

I går lagde eg havregryns lapper med blåbær til frokost og det falt i smak både hos liten og stor.

Oppskriften er enkel;

5 dl havregrøt

3 egg

6 ss grovt mel

Litt smør eller olje for steking.

Bland alle ingrediensene sammen. Du kan bruke en sleiv eller en stavmikser. Om du ønsker kan du tilsette en 1/2 ts kardemomme og 1/2 ts kanel.

Eg stekte de på middels varme og la noen blåbær på røra når eg stekte første siden. For så å snu de når røra stivner.

Server med ekstra blåbær og naturell yoghurt. Du kan også bruke skyr/kesam/cottage cheese.

God frokost!

Sunne vafler på trappa!

Når varmegradene kommer og sola står opp, er ikkje eg vond å be når noen spør om de kan få vafler til lunsj. Mine vafler passer supert til lunsj med mye fiber og proteiner. Vi har kost oss mange timer på trappa til huset vårt hvor det er lunt og sola alltid varmer ekstra godt.

Ofte lager eg mat bare ved å slumpe oppi ingredienser eg har i kjøleskap og skuffer, men i dag skreiv eg ned vaffeloppskriften. Har dermed oppskrift på noen deilige og sunne vafler til dere!

Du trenger (til 8 vafler):

3 egg

2 dl kesam

4 dl melk

100 g havregryn (lettkokte)

250 g fint sammalt hvete (fibra)

2 ss lønnesirup

1/4 ts salt

2 ss smeltet smør eller nøytral olje

Slik gjør du:

1. Pisk sammen egg, kesam og melk i en bakebolle. Tilsett lønnesirupen.

2. Hell i havregryn og så litt og litt av melet og saltet. Rør godt.

3. Tilsett smeltet smør eller olje og rør om.

4. La røra svelle i minimum 15 minutter.

5. Steik vaflene. Bruk fett til steking om du må. Dette er forskjellig fra vaffeljern til vaffeljern. Eg måtte ikkje det med denne røra idag.

Server med hjemmelaget syltetøy, bær, frukt sammen med kesam, cottage cheese eller naturell yoghurt. Smaker fortreffelig!

Håper fleire finner frem skjøteledning og steiker noen vafler til familie og venner i påsken. Meir kos skal du leite lenge etter!

Grillsesongen er i gang!

Eg elsker å spise mat ute, og å lage mat ute. Mange av oss har stått noen timer for mange inne og laga mat når sola skinner og du bare har lyst å komme deg ut og nyte været. Kanskje også å nyte selskapet med de andre?!

Det har eg funnet ein løsning på! Ta med alle ingredienser ut. Finn deg ein arbeidsplass på et bord eller lag til ein liten kjøkkenbenk i nærheten av grillen. Trenger jo ikkje være store plassen. Her er det mye hyggeligere å stå og kutte grønnsaker, lage salater og andre småretter. For meg er dette i hvert fall mye meir stas!

Favoritten min til grillmat er å servere deilige, friske salater som bugner av farge og smak. Ofte griller eg noen av grønnsakene med litt god olivenolje. Resultatet er at grønnsakene smaker heilt annerledes enn når de er rå. Løken smaker himmelsk søtt, paprikaen får en rundere smak og tomatene blir til skikkelige smaks bomber. Ja, det er bare å prøve seg frem. Grillsesongen er jo lang!

I dag serverte eg rett og slett blandet grønn salat med grilla rød paprika og rødløk. Kun 3 ingredienser, men det er virkelig alt du treng! Sammen med ein nydelig honey mustard dressing, kjøpt denne gang, smakte det supert. Veldig fornøyd med dagens innvielse av grillsesongen!

Løp deg ut av komfortsonen

Når var sist du tok noen raske sprinter? Kanskje for å rekke bussen? Neppe på treningsøkta. Eg tror det kan være lurt å utfordre kroppen til å gjøre øvelser den ikkje er vant med. Kun då utvikler du nye egenskaper. Å løpe motbakkeintervaller/sprint er en super øvelse for å bli en bedre løper!

Motbakkeløping er super styrketrening for løpere. Hamstring, legger og forside lår får virkelig kjørt seg. Men på en skånsom måte. Derimot overhode ikkje skånsom for lungene og hjerte. Her får en opp pulsen og pusten så det holder i løpet av kort tid, og det er bare å ønske melkesyra velkommen.

Mellomdistanseløpere kjører mye motbakkeløp om våren for å bli klar til all den melkesyra som kommer i konkurransene utover mot sommeren. Noe som fint kan overføres til deg som skal løpe Holmenkollstafetten. Her er alle etappene innenfor det vi kaller mellomdistanse fra 400 meter til 3000 meter lange etapper. Disse distansene krever at du har trent litt på det å løpe med melkesyre for å kunne presse deg for det du er god for. Å få melkesyre, eller laktat som det heter på fagspråket, er som et sjokk på kroppen når det er lenge siden sist!

Eg liker å holde motbakkeintervallene kortere enn 40 sekunder for å få mer fart og styrke no om våren. Pausene er som regel å gå/jogge rolig ned bakken igjen. En kan også ha ulik fokus på arbeidsoppgaver på intervallene. Lange steg for mer styrke eller rask frekvens for skikkelig høy fart, er to varianter. Sett sammen med et drag der du løper vanlig med lave skuldre gjør en fin serie med 3. Så er det bare å sette igang igjen!

Hver torsdag møtes løpere på Adidas Runners for løpetrening midt i Oslo. Denne gang var det motbakkeintervaller i Slottsparken som stod på programmet.

Coach Ingvill kjørte de hardt med 4x3 motbakkesprint i bakken opp mot slottet. Og så løp vi 3 ganger nedover med høy frekvens til slutt. Alle var superflinke og løp rett ut av komfortsonen.

Reker best om vinteren!

Reker hører varme sommerkvelder til for mange av oss.

Er du klar over at vinteren faktisk er super sesong for skalldyr? Reker og skjell er på sitt aller beste nå. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og gir de gode levevilkår.

Om vinteren legger blåskjell og reker opp et energilager til vårens gyting, og vokser derfor godt og får en fantastisk smak. Det er om vinteren hunn-rekene bærer rogna som du kanskje vet. I tillegg til reker og blåskjell gjelder dette mange saltvanns- og ferskvannsfisk, samt kamskjell og sjøkreps.

Reker har et høyt innhold av protein, og er også en god kilde til jod, vitamin D, vitamin B12 og selen.

Tilbehøret har også mye å si for om det er en sunn middag eller ikkje.

Påstand: Reker + loff + majones = perfekt rekemåltid

Feil! Ikkje ernæringsmessig. Her har du mye å hente. Du kan enkelt gjøre et vanlig rekesmørbrød til et sunnere og mer mettende måltid ved å gjøre disse endringene:

Server grønnsaker til. Avocado, salat, sitron, vårløk/salatløk, dill og sukkererter passer perfekt til reker. Det samme gjør fennikel. Lag smørbrød på grovt brød eller bare sammen med alle grønnsakene. Dette vil tilføre masse fiber og antioksidanter til rekemåltidet, og du ender nok opp med å få i deg mindre majones og loff.

Planlegg et nydelig rekemåltid neste uke no når rekene er på sitt beste, og husk å piffe det opp med grønnsaker. Kanskje får du ein deilig sommerfølelse med på kjøper?!

Kaster du bort tida i butikken? 

Vær med meg på en liten gjennomgang av (unødvendig) tidsbruk på matbutikken? La oss ta uka som har vært: 

 1. Hvor mange ganger var du innom matbutikken? 
 2. Hvor lang tid brukte du hver gang?
 3. Hvor mye tid brukte du på å stå mellom reolene å gruble på "Hva skal vi ha til middag i dag?"
 4. Hvor mye penger brukte du på innkjøpene?

Mine egne antall besøk på butikken de siste ukene har vært for hyppige. Sjølv om eg har hatt en nokså bra plan på hva vi skal lage til middag har eg brukt for mye tid inne i butikken? Bortkastet tid! Derfor vil eg at vi sammen skal gjøre en endring for de neste ukene for å se om vi kan endre dette til det positive. Hvordan? Ved å bytte til maks to besøk på butikken per uke. Dette krever planlegging! 

Mitt tips er å bruke tid på søndags kvelden til å planlegge uka. Du må sette opp en plan for middager mandag til søndag (hvordan du best gjør dette med tanke på helsa, vil eg komme tilbake til i et annet innlegg). Den kan se slik ut;

 • Mandag: Laksewrap
 • Tirsdag: Tomatsuppe med egg
 • Onsdag: Fiskeburgere i grove pitabrød
 • Torsdag: Pasta og kjøttboller
 • Fredag: Taco med kylling
 • Lørdag: Torsk- og grønnsaks form
 • Søndag: Salat med ovnsstekte rotgrønnsaker og fetaost

Så er det bare å lage en handliste med alle ingrediensene du trenger for disse middagene. I tillegg må du kjøpe inn mat til frokost, matpakker, frukt, og diverse du trenger. Men husk å se i kjøleskapet hva du allerede har liggende. Prøv å velge de første middagene i uka i forhold til dette. Å kaste mat gjør vi altfor mye av og må slutte med. Bruk gjerne middagsrester til lunsj osv. 

For min del passer det best å handle på mandag før henting i barnehagen og på fredag for helgen. Ofte fordi planene for helgen endrer seg ila uka. Då er det dumt å ha planlagt og kjøpt inn for middager som ikke blir noe av. Men dette er jo helt opp til hver enkelt. 

Ikkje sparer du bare tid, men også penger. Det er jo vanlig å kjøpe litt ekstra hver gang noe lyser mot deg i butikken. Eller det er et godt tilbud du ikke kan løpe fra deg. I tillegg får du mest sannsynlig en bedre variasjon i middagsmåltidene dine ettersom de er godt planlagt og ikke tatt helt på sparket. 

Hva sier du? Skal vi prøve? Tagg bilde av storhandlingen din på instagram med #ByttUt og så trekker eg en vinner som får tilsendt en av mine kokebok Winning Food!

Tida vi sparer skal vi bruke ute i vårsola og så kan vi unne oss en nydelig blomsterbukett som belønning!!!!

Supre kjøttboller med kun to ingredienser

Spaghetti med kjøttboller er veldig mange barn og voksnes favoritt. En enkel hverdagsmiddag du lager på 15-20 minutter. Her er det tre ting som gjelder;

1. Velg fullkorn spaghetti for å få meir fiber inn i måltidet. Forskjellen på vanlig pasta og fullkornspasta er like stor som å velge fint versus grovt brød, og etter min meining smaker den like godt, og enkel å få "al dente".

2. Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig å få proteinrike kjøttboller. Karbonadedeig inneholder kun 5 % fett, mens kjøttdeig inneholder ofte 3 ganger så mye. Familiedeig enda meir.

Mine lager eg bare med to ingredienser; 1 pk karbonadedeig uten salt og vann og 2 ss dijonsennep. Blander det sammen i en bolle. Lager små boller av deigen og steiker de i varm stekepanne på begge sider. Faller alltid i smak hos både liten og stor!

3. Server alltid med grønnsaker. Denne gang ble det brokkoli her i huset, men en kan jo bruke både kokte grønnsaker eller salat til.

Tomatsausen kan du kjøpe på glass eller lage selv. Selvfølgelig smaker heimelaga endå bedre, men i en travel hverdag er det lov å jukse litt...

Et forslag til oppskrift på enkel og digg tomatsaus;

Dette trenger du;

1 pk cherrytomater

1 liten gul løk

1 finraspet gulrot

2 hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

Noen blader fersk basilikum

Olivenolje

Salt og pepper

Evt balsamico eddik

 

Slik gjør du;

Finhakk løken, del cherrytomatene i to, rasp gulroten og finhakk hvitløken.

Stek løken i litt olivenolje til den begynner å bli litt gyllen. Tilsett hvitløken, tomatene og gulroten. Hell så over de hermetiske tomatene. Og klipp noen blader fersk basilikum som du tar oppi gryta.

La dette stå og surre på medium varme i 10 minutter. Smak til med litt salt og pepper og evt. litt balsamico eddik.

Eg steker alltid kjøttbollene lett først, legger de bort og legger de oppi tomatsausen for å få bli gjennomvarmet.

 

Toppidrettsutøvere bryr seg også om miljøet!

Bislet. Steinar Hoen - Bislettgeneral - forteller at Oslo Bislett Games foretar et nytt, grønt skifte.
Utøver Ingvill Bovim synes det er fint.

Foto: Mette Bugge 
 

Mitt favoritt idrettsarrangementet Bislett Games mistet i fjor sin hovedsponsor oljeselskapet Exxon Mobile, og eg må si meg stolt over retningen de har valgt; å bli verdens mest bærekraftige friidrettsstevne. Som toppidrettsutøver i friidrett blir det mye reising på konkurranser over heile verden. Det at to av Diamond League stevnene, Oslo og Stockholm, går sammen om å tilrettelegge for at alle utøvere, trenere og støtteapparat skal fraktes med tog, trikk eller el-biler er virkelig et supert miljø tiltak. Her er det mange flyturer som blir spart. Vanligvis er disse konkurransene i henholdsvis juni og august og det krever dobbelt så mye reising som å dra direkte fra det ene til det andre. 

I hverdagen gjør mange av oss tiltak for å spare miljøet. Vi resirkulerer søpla vår, kjøper lokale matvarer, vi kjøper el-biler (gjorde jeg selv i fjor) eller kjører kollektiv transport for å slippe ut mindre klimagasser og ta vare på jordkloden vår. Det at også arbeidsgiverne våre, som Bislett Games og andre friidrettsstevner er for meg, går foran som gode eksempler og hjelper til i denne miljøvernkampen, er ubeskrivelig viktig. Så når Steinar Hoen som er stevnedirektør for Bislett (bilde) fortalte meg om nye Oslo Bislett Games, blei eg veldig stolt over at vi kan være et forbilde for andre konkurranser i Norge og i verden.

#ByttUt handler jo om de små positive endringene i hverdagen, som gjør en forskjell på helsa vår, men det omhandler også å enkelt bytte til litt bedre alternativer når det kommer til miljøet. Og min tanke er også her at alle bekker små, gjør en stor å. Vi må ikkje føle en maktesløshet sjølv om miljøproblemet vårt er stort. Ta det heller ned til å gjelde de små tingene vi faktisk kan gjøre noe med;

sortere søpla vår for gjenvinning

slå av lys i rom vi ikke bruker

ha riktig innetemperatur 

gå/sykle til barnehage/skole/jobb

kjøre kollektivt

 

Bislett Alliansen og miljøstiftelsen ZERO har inngått et strategisk samarbeid og har sammen gått gjennom alle deler av arrangementet og driften for å kutte utslipp. De har laget en plan på at all varme og strøm som leveres til stadionet skal komme fra fornybare kilder, og det blir gjennomført tiltak for å kutte i energiforbruket. Med andre ord viser de at det går an å gjøre mye for miljøet bare vi kartlegger vårt nåværende forbruk og bytter til bedre energikilder og minsker forbruk. 

Mange av dere skjønner nok min begeistring for disse tankene om å spare miljøet. Men eg vil være den første til å påpeke at eg ikkje er perfekt. Min tanke er som sagt at vi alle kan bli bedre og vi må bare jobbe videre for å virkelig gjøre en forskjell. Eg kommer fremdeles til å fly til konkurranser rundt om i verden, men eg synes likevel det er verdt å gjøre alt eg kan i hverdagen for å minske miljøutslipp. Totalen ville jo blitt enda større om eg ikkje prøver! 

(Du kan også lese en sak om dette på aftenposten her!)

 

Startskuddet!Velkommen til min nye blogg!

Endelig har eg startet dette prosjektet som eg har jobbet med på flere plan de siste månedene. Det som ligger i grunn er at eg har virkelig lyst til å motivere andre til å gjøre små endringer i hverdagen som kan ha store positive effekter på helsa, og vise hvor enkelt det faktisk er. Derfor har eg kommet frem til at #ByttUt er det beste konseptet som funker i en travel hverdag. Det å ta smarte valg har alt å si for å leve et sunt liv som gir deg riktig energi og balanse for å være den beste utgaven av deg selv. Ved å enkelt bytte ut noen matvarer til smartere alternativer, oppnår du mange helsegevinster. Det er den enkleste måten å få til et sunnere kosthold, uten at det går på akkord med et sosialt og normalt (familie)liv. Få dietter er mulige å følge over lengre tid, men det å gjøre små endringer i ditt vanlige kosthold klarer du. Dermed skal eg gi deg tips om hva du kan endre og hvorfor du bør endre nettopp det.

Det samme gjelder trening - Å leve under et strengt treningsregime er nødvendigvis ikke det sunneste, men å ta seg tid til effektive treningsøkter har alle godt av. Å bytte ut noen av de treningsøktene du gjennomfører ukentlig kan også ha super effekt. Kroppen har godt av å komme ut av komfortsonen for å utfordres til å bli brukt på en ny måte. Kun da vil du oppnå et løft utover det du tenker er mulig med dagens trening. Effektive økter med en mål og meining er løsningen for å få mest igjen for innsatsen du legger inn. Resultater fører igjen til økt motivasjon for å trene - både hos en toppidrettsutøver og en mosjonist.

Toppidrettshverdagen kan du også få små drypp av her; men kanskje mest gjennom det å motivere deg for å gjøre endringer og for å oppnå dine mål. Men som mamma og kone blir det like mange innlegg om sjonglering av planlegging, handling og oppskrifter som er perfekt for hele familien. Både liten og stor!

Håper du vil titte innom ofte, for no går startskuddet www.Ingvill.blogg.no!